In een traject met meerdere collega’s onder leiding van Bart Drenth begeleidde Thomas van Dalen de directie van Beeld en Geluid bij het verwerken van bezuinigingen. De uitdaging daarbij was om de kwaliteit van dienstverlening hoog te houden, evenals de innovaties waar Beeld en Geluid bekend om staat.

Thomas legde zich als co-projectleider toe op het ontwikkelen van een overtuigende en dragende visie voor de reorganisatie. Deze visie ontwierp hij in interactie met een dwarsdoorsnede van de medewerkers van Beeld en Geluid. Met de nieuwe visie als ijkpunt analyseerde hij samen met zijn collega’s de bestaande processen om te bezien hoe Beeld en Geluid kan besparen door standaardisatie en consequente inzet van nieuwe technologie. Op basis van de nieuwe processen werden nieuwe functieomschrijvingen gemaakt en werd de organisatie opnieuw ingericht.

Beeld en Geluid is een van de grootste audiovisuele archieven van Europa; het unieke gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt ruim 1 miljoen uur aan radio, televisie, film en muziek én een museum, de Beeld en Geluid experience. Beeld en Geluid maakt zijn collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.